Plekken ontdekken op basis van foto’s

phindDe toepassing Phind wil je via een andere manier plaatsen leren kennen. Het uitgangspunt is dat je met de app een foto neemt, en dat Phind dan meteen kan zeggen wat het is en wat er in de buurt te beleven valt.

Helemaal nieuw is dat natuurlijk niet, want er zijn al langer apps die min of meer hetzelfde doen of beloven, zoals onder meer CamFind. Je kan zo’n beeldherkenningsfunctie zelfs inbouwen in een eigen toepassing met een oplossing als Moodstocks.

Wat relatief anders is aan Phind, is dat de toepassing op verschillende sociale media gaat zoeken naar informatie over het object dat je fotografeert en de omgeving. Het haalt daarvoor beelden en informatie uit andere online diensten als Flickr, Foursquare, Wikipedia, Facebook, Yelp, Tripadviser en Uber. Het zoeken gebeurt overigens niet alleen op basis van de foto, maar ook van je locatie.

Bij een korte test in Mechelen bleek de app nog niet echt informatie te kunnen leveren. Ook als we foto’s namen van een foto van bekende internationale monumenten – toegegeven, louter op het internet – kwam er niet meteen iets uit.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *